Tip 3 huttentochten met kinderen: Rondje Sulzfluh

Het Rätikon ligt op de grens van Zwitserland en Oostenrijk (het Montafon dal). Het gebied staat bekend om zijn indrukwekkende steile kalkbergen, waar alpiene rotsklimmers hun hart kunnen ophalen. Bij de voorgestelde tocht loop je in vier dagen om de Sulzfluh heen. Dit rondje begint en eindigt met een idyllisch zwemmeertje. Je steekt twee keer de grens over en komt telkens weer terecht in verschillende landschappen en culturen. De laatste dag ga je – als je helemaal fit bent – de indrukwekkende Sulzfluh op (inclusief indrukwekkend topkruis). Alleen voor echte klauterkinderen en hun ouders.

Georganiseerde huttentocht met het gezin maken?
Wil je graag een huttentocht maken maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het organiseren ervan? Bekijk dan het aanbod huttentochten met kinderen van SNP Natuurreizen.

huttentocht

Dag 1:
Untersäs 1630 m. – Tilisuna hut 2211 m. (700 hm. 3 uur)

Parkeer je auto bij Untersäs (1.630 m. – betaalde parkeerplaats van St. Antönien in het Zwitserse Prättigau) en loop omhoog naar Partnunstafel (1.763 m.). vanaf hier zie je de Sulzfluh goed liggen: de berg waar we de komende dagen omheen gaan lopen. Vervolg de weg naar de Partnunsee (1.869 m.). Bij dit meertje kun je vuurtje stoken, zwemmen en perfect klauteren op een van de vele grote blokken. Na een goede pauze gaat het verder omhoog naar de Tilisunafürggli 2.319 m. Hier steek je de grens over naar het Oostenrijkse Montafon. Een kleine afdaling brengt je naar de Tilisuna hut, 2.211 m. Ben je nog niet uitgezwommen? 100 meter lager ligt de Tilisunasee.

Overnachten: Tilisuna Hütte

Dag 2:
Schwarze Scharte 2336 m. – Lindauerhut 1744 m. (200 hm. 2,5 uur)

Eerst stijgt het pad naar de Schwarze Scharte (2.336 m.). Hierna volgt een afdaling over de Bilkengrat, een graat met naar alle kanten mooie uitzichten. Onder andere op de indrukwekkende Sulzfluh. De grote maar oergezellige Lindauerhut (1.744 m.) is onze overnachtingslocatie. Een bezoekje aan de alm iets hogerop behoort tot de mogelijkheden.

Overnachten: Lindauerhütte

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Dag 3:
Lindauerhut 1.744 m. – Carschinahut 2.236 m. (600 hm. 3 uur)

Vroeger werd hier heel wat af gesmokkeld. Daarom stonden er grenswachtershuisjes bij alle pasovergangen. Vandaag gaan we op zoek naar zo’n huisje (2.277 m) en smokkelen we onszelf de grens met Zwitserland weer over via de steile Drusator (2.342 m.). Het is hier even zoeken naar de juiste weg! Na de pasovergang kom je weer in een totaal ander landschap. Via de Carschinafurgga 2.221 m. bereik je de Zwitserse Carschinahut (2.236 m.).

Overnachten: Carschinahütte

Sulzfluh-2

Dag 4:
Sulzfluh 2817 m. – Untersäs 1630 m. (met beklimming: 650 hm, 5 uur; zonder beklimming: 600 m dalen, 1,5 uur)

Moedige wandelaars gaan vandaag de Sulzfluh (2.817 m) ‘beklimmen’. Via de Gemstobel gaat er namelijk een goed wandelpad omhoog met hier en daar een kleine klauterpassage (T3). Wie dit te spannend vindt, kan ook relaxed terug lopen naar de Partnunsee (1.869 m.) en vervolgens naar Partnunstafel (1.763 m.) en Untersäs (1.630 m.). Lees ook de uitleg van de T-moeilijkheidswaarderingen.

Tip 1:

Het Nederlandse stel Anja en John zijn eigenaren van een oude Walser boerderij die omgetoverd is tot een fantastische herberg. Een leuk zwembad, speeltoestellen en vuurplek maken Herberge Ascharina tot een paradijs voor kinderen. Bekijk hier

Tip 2:

Voor een ludiek einde van de wandeltocht kun je in Partnunstafel steps huren waarmee je terug naar de auto (en verder) kunt suizen!

Tip 3:

Er is ook een mooie klettersteig (AD) op de Sulzfluh, alleen voor echte rotsliefhebbers met enige ervaring op ‘ijzeren wegen’.

Benodigde kaart:

  • Swisstopo Sulzfluh (1157)

Lees ook:

 

Gerelateerd

Delen

Waardering
77777
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Tip 3 huttentochten met kinderen: Rondje Sulzfluh

  1. Je kan als beginner misschien de Sulzfluh overslaan, en bijvoorbeeld het volgende doen : Parkeren op Golmerbahn Mittelstation Latschau (fijne veilige meerdaagse parkeerplaats gratis) vervolgens wandelen naar de tevoren geboekte hutten http://www.tilisunahuette.at/ en de lindauerhutte http://www.lindauerhuette.at/

    De huttenbeheerders zijn altijd bereid ter plekke de leukste tocht tips te geven afhankelijk van de aktualiteit , wij hebben vorig jaar eerst Lindauerhutte en toen de Tilisuna geboekt , en met een goede kaart is het ook uitstippelvoorpret.
    https://www.dezwerver.nl/r/europa/oostenrijk/vorarlberg/c/kaarten/wandelkaarten/9783854916147/wandelkaart-032-alpenpark-montafon-kompass/

    1. bedankt Eddy, dat is een fijne tip! we waren al op zoek naar mogelijkheden om deze route vanaf Oostenrijkse zijde te doen. Vanaf die kant is de tocht in vier dagen ook goed als rondtocht te doen denk ik?

  2. Is dit een geschikte huttentocht om al eerste huttentocht te ondernemen door nog onervaren ouders en drie kinderen? Wat is de afstand van de verschillende dagen, naast de hoogtemeters?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *