Wandelen Coastal Transversal, Montenegro

Ooit gewandeld in Montenegro? In het westen van het kleine land loopt een kustbergpad om van te watertanden: de Mountaineering Coastal Transversal, met bloedstollend mooie uitzichten op de Adriatische zee.

Het wandelgebied
Montenegro is een klein land, ongeveer een derde van Nederland, en heeft ruim 660.000 inwoners. Montenegro grenst aan Kroatie, Bosnie-Hercegovina, Servie, (Kosovo) en Albanie. In het Servo-Kroatisch, de landstaal, is Montenegro Crna Gora, wat ‘zwarte berg’ betekent. Het grootste deel van Montenegro’s oppervlak is onderdeel van de Dinarische Alpen, met vooral aan de westkust soms bijna loodrecht oprijzend karstgesteente. Tot op heden was vooral het noorden in trek bij Montenegro, populaire wandelgebergtes zijn Durmitor en Prokletije, met toppen tussen 2000 – 2500 meter. Een extra dimensie aan wandelen in het westen is de prachtige kust waarop je vanuit de bergen uitkijkt. De baai van Kotor behoort tot de mooiste van Europa.

De wandeltocht
10-daagse bergwandeltocht met tent-/hutovernachtingen of georganiseerd met berghutten en hotelletjes aan de kust (transfers per busje).

Zwaarte wandelroute Coastal Transversal
De tent-hutvariant is zwaar. Proviand mee voor 10 dagen, onherbergzaam terrein, schaarse bronnen, weinig geschikte kampeerplekken.

Meer informatie over de wandelroute Coastal Transversal in Montenegro?
Download de pdf-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
2660
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *