Wandelen Lage Kaukasus Georgië

De gastvrijheid, de ongerepte natuur en de majestueuze bergen zijn niet waar Georgië het nieuws mee haalt. Maar dat troffen wij er wel aan.

Het wandelgebied
Georgië is een bergachtig land ter grootte van Zwitserland, ingeklemd tussen Rusland in het noorden, Azerbeidzjan in het oosten, Turkije en Armenië in het zuiden en de Zwarte Zee in het westen. Meer dan de helft van het land ligt boven de 900 meter hoogte en bijna 40% is bebost. 7 Procent van het oppervlak is beschermd natuurgebied. Het land telt ongeveer 4 miljoen inwoners. De taal is Georgisch. De religie overwegend Georgisch orthodox. De noordgrens van Georgië met Rusland wordt gevormd door de hoge Kaukasus, met als hoogste top de Elbrus (5642 meter), volledig op Russisch grondgebied gelegen; Georgië zelf heeft drie toppen die boven 5000 meter uitsteken en tien vierduizenders. Vanaf bijna elke plek in de centrale vallei van Georgië zie je de hoge Kaukasus in het noorden liggen als een lange witte muur.

De wandeltocht
Wij liepen een driedaagse bestaande trekkingroute in nationaal park Borjomi-Kharagauli van Borjomi (een wat grotere toeristenplaats) naar Marelisi (bergdorp). Dit is één van de negen officiële wandelroutes (variërend van 1 dag tot een hele week wandelen) in het park. Hoogteverschillen variëren tussen 800 – 2642 m. Via www.nationalpark.ge, klik op ‘Park Trails’ kun je een kaart van het park met de wandelroutes downloaden.

Meer informatie over wandelen in de Lage Kaukasus Georgië
Download de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

 

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
2682
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *