Wandelen, markeren en schoonmaken in Montenegro

In 2009 was Op Pad in Montenegro om de Coastal Montenegrin Transversal te lopen, een fraai kustpad door de bergen hoog boven de beroemde Kotor-baai. Nu, vijf jaar later, doet onze toenmalige Montenegrijnse gids een oproep: help het pad schoonmaken en opnieuw markeren (Spring Camp) en kom meelopen langs ons kustpad (Spring Tour).

Spring Camp – trail cleaning, 10 dagen, 88 euro, 10 – 19 april 2014
Spring Camp is de basis waar vanuit gewerkt wordt om de Coastal Montenegrin Transversal en haar aftakkingen afvalvrij te maken en de door de zon verbleekte markering opnieuw aan te brengen. Er is plek voor maximaal 15 Nederlandse deelnemers in de internationale groep van 30 man/vrouw.  Buiten de reiskosten (eigen rekening) betaal je slechts 88 euro, wat bestemd is voor de maaltijden.  Spring Camp vindt plaats van 10 – 19  april a.s.  Overdag werk je, ‘s avonds zijn er workshops, muziek en wat er verder voor leuks voorbij komt.

Spring Tour – wandelreis, 8 dagen, 425 euro, 12 – 18 april 2014
Wie liever wandelt dan werkt, of wandelt én werkt, kan van 12 – 18 april deelnemen aan Spring Tour, een 7-daagse wandeltocht in de bergen langs de kust met uitjes naar o.a. Cetinje en Skadar Lake (boottocht). Je overnacht 3x in het Spring Camp en 3x in bijzondere accommodatie in de bijzondere stadjes Perast en Virpazar. De prijs voor Spring Tour is 425 euro, inclusief maaltijden en transfers ter plekke. Na afloop van Spring Tour kun je (gratis) in Spring Camp blijven en helpen aan een van de schoonmaakklussen, dit keer in de olijfbossen van de oude stad Bar, waar een ongelooflijke hoeveelheid plastic verwijderd moet worden.

Meer info
Spring camp is het initiatief van Gumno en ZalaZ, die zich – geholpen door een team van lokale bergsporters en boeren – bezig houden met duurzaam toerisme.

 

 

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Gerelateerd

Delen

Waardering
54789
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. In 2010 -alweer – een geweldige tocht gemaakt door zuid Montenegro. Georganiseerd door Zalaz.me. Voor meer informatie over deze tocht kunt u onze website bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *