Sleetje rijden, de 5 beste bestemmingen

Sleeën is een mooie manier om samen met kinderen van de sneeuw te genieten. In veel wintersportgebieden kun je leuke tochten maken met de slee of afdalen op een rodelbaan. Wij hebben in de loop der jaren heel wat gegleden, gegild en poeder gehapt. De mooiste wintertochten brengen je ver van de piste, zodat je de witte bergwereld voor jezelf hebt. Onderweg kom je hoogstens langs een hutje waar je kunt opwarmen bij een kop warme chocolademelk. Hieronder onze favoriete slee bestemmingen.

1. De Jungfrauregio in Zwitserland is het walhalla voor sleetochten. Vanaf station Kleine Scheideg kun je twee kanten op sleeën. Je kunt afdalen richting Grindelwald, waar je echt een Eiger Noordwand-gevoel krijgt. Voor je gevoel slee je zo de bekende bergwand af. De andere kant brengt je in Wengen en biedt je prachtig uitzicht op het dorp en het Lauterbrunnental. Ook aan de andere kant van Grindelwald in het Firstgebied zijn nog vele sleetochten te maken. Hier kun je met de postbus omhoog (je slee hang je achter aan de bus) of moet je zelf omhoog lopen.

2. Op de Seiseralm in Italië kun je ook vele sleetochtjes maken en winterwandelen. Onderweg zijn er veel hutjes om te genieten van het Italiaanse eten, bij sommige kun je zelfs blijven slapen. Een topper om in te overnachten is de Mahlknechthutte. Je wordt met de sneeuwscooter door de huttenwaard beneden opgehaald. De volgende ochtend kun je, na een nacht boven op de berg, wegglijden op een van de sleetjes van de hut. Neem als je snel wilt gaan vooral een grote ijzeren slee mee.

3. In het Zillertal in Oostenrijk ligt een mooie sleebaan op de Hainzenberg in een rustig skigebied. In grote en kleine bochten daal je de berg af. Houd vooral pauze halverwege. Daar schenkt een boer appelsap vanuit z’n almhut. Onderin liggen de koeien te wachten tot het lente wordt en de alm weer van hun is. Het is en baan die je een paar keer moet doen, zodat je leert waar je echt hard kunt gaan.

4. De sleebaan in Bettmeralp in Zwitserland ligt ver weg van het skigebied. Vanuit het hoog gelegen dorp slee je over zuidhellingen naar het middenstation van de gondel. Het uitzicht op de Matterhorn maakt deze tocht speciaal.

5. Ook Serfaus in Oostenrijk heeft een mooie lange sleebaan, waar je echt lekker hard door de vele haarspeldbochten naar beneden kunt denderen. Bij ons is deze baan legendarisch omdat we met z’n drieën op één slee crashten in de sneeuw.

Tot slot kun je natuurlijk ook in Nederland mooie sledetochten maken. De heidegebieden zijn daarvoor zeer geschikt. Bijvoorbeeld de Posbank, waar je sleetjes kunt huren bij het Veluwetransferium. Vanaf station Rheden loop je er zo naar toe. Een ander heidegebied dat je makkelijk kunt bereiken per trein ligt ten oosten van Hilversum (station Hilversum Mediapark). Hier zul je de slee wel moeten trekken want hoogteverschillen zijn er niet veel.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Informatie

Sledes kun je in alle wintersporters gebieden huren. De kwaliteit van deze sledes is vaak beter dan de Nederlandse en ze zijn veel makkelijker te sturen. Als je toch graag een eigen slee hebt is een inklapbare slee handig. Die schuif je makkelijk in de berging of hang je even aan je rugzak. Sleeën is trouwens niet eens zo makkelijk. Sturen is moeilijk en je gaat soms griezelig hard! Je kunt overwegen om een helm op te zetten.

Gerelateerd

Delen

Waardering
61679
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *