Passerelle Belle Étoile: mooie nieuwe hangbrug in Wallis

Als je ‘haengebruecke’ (Hängebrücke) googelt, krijg je veel hits, waaronder de site Freizeit.ch met de spectaculairste hangbruggen van Zwitserland. Al die hangbruggen hebben iets gemeen: ze liggen zonder uitzondering op een mooie wandelroute. De zoekterm ‘hangbrug’ levert dus veel wandelgenot op, niet alleen vanwege de bruggen, maar vooral omdat je erdoor op wandelideeën gebracht wordt.

Niet op de lijst

De ‘Passerelle Belle Étoile‘ in het Zwitserse Val d’Illiez (kanton Wallis) – die op 17 juni 2017 werd ingewijd – staat niet op de lijst van Freizeit.ch, maar hij is beslist de moeite waard. Het idee voor deze brug werd al in 2006 geboren, maar eerst moest er voldoende geld worden gevonden om hem te bouwen. En dat is gelukt.

De brug vervangt een provisorische brug over de rivier de Sauflaz. Hij ligt op de Tour des Dents du Midi, een prachtige meerdaagse wandeling in het Val d’Illiez dat ten westen van de snelweg van Montreux naar Martigny ligt. Hoeveel dagen die Tour is kun je zelf bepalen, want er zijn veel varianten. Hij is minimaal 2 en maximaal 6 dagen. Let op: als je per se over de hangbrug wilt, moet je wel de etappe van Bonavau naar Anthème lopen. Veel plezier.

Gerelateerd

Delen

Waardering
80087
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *