Paragliden: de Noorse kust in vogelvlucht

Een windvlaag bolt de parapente. Nu is het moment. Een klein aanloopje later bungelen mijn voeten in het ledige. Even lijken we te vallen, dan pakt de thermiek ons. Angst ebt weg en maakt plaats voor een adrenaline rush: de Noorse kust in vogelvlucht!

Paragliden in Bergen: de Noorse kust in vogelvlucht from Willem van der Bilt on Vimeo.

In de wolken

Het vliegkwartiertje dat volgt lijkt een eeuwigheid te duren. Bergen glijdt onder me door. Is dat niet mijn voortuin daar? Ik zie onze schaduw wanneer we over een groep wandelaars scheren. Abrupt draaien we omhoog in een termiekbel  en verdwijnen in de nevel rondom Ulriken, de hoogste van de zeven bergen van Bergen.  Plotseling doemt de Atlantische Oceaan op die prachtig glinstert in het zonlicht. Dan is het uit met de pret en verliezen we snel aan hoogte.

Ook paragliden?

In de buurt en wil je ook eens de spectaculaire Noorse kust vanuit de lucht zien? Tijdens de zomermaanden wordt er bijna dagelijks geparapent vanaf de top van Ulriken, goed bereikbaar met een kabelbaantje: www.ulriken643.no. Neem even contact op met de mensen van Bergen Basecamp. Vanwege het wisselvallige Noorse weer is het vaak geen probleem wanneer je pas een dag of wat van tevoren contact opneemt.

Gerelateerd

Delen

Waardering
57174
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *