Overnachten op de Tour du Mont Blanc

De Tour du Mont Blanc (TMB), een van de oudste Grande Randonnées van de Alpen, is nog steeds immens populair. Het was in het verleden dan ook een heel gedoe om de overnachtingen te regelen. Je kon niet op de bonnefooi vertrekken, maar moest de hutten op de route weken, zo niet maanden van te voren reserveren. Het was óf bellen in je beste Frans of Italiaans en dan hoorde je meteen of er nog plaats was. Of je stuurde een mailtje in de hoop op een snel antwoord. Als je pech had, waren een of twee hutten op de geplande route vol en dan moest je de route-indeling herzien en kon je opnieuw beginnen.

LR-NL2008NL-0183-DSC_1310DSC_1310

Niet nieuw, wel handig

Maar sinds enkele jaren is het boeken heel wat makkelijker geworden, want je kunt de belangrijkste accommodatie op de TMB zelf online boeken. Je ziet direct hoeveel plaatsen er nog vrij zijn in een hut of hotel. Wat in elk geval helpt om de grootste drukte te ontlopen: door-de-week starten en niet op zaterdag of zondag. De meeste mensen lopen van zaterdag t/m zaterdag en velen beginnen in Les Houches. Ik kan niet ontkennen dat er een paar drukke stukken zijn op de TMB, maar wie de varianten loopt, kan ook zomaar urenlang geen mens tegenkomen, zoals mij regelmatig is overkomen. Ik ben een soortement van ervaringsdeskundige, want ik heb de route al vier keer gelopen.

LR-NL2008NL-0164-DSC_1542DSC_1542

LR-FR2006NL-0138-NL2008NL-0145-DSC_1595DSC_1595

 

Handig appje

Er schijnt ook een app te zijn waarmee je online kunt boeken, maar die heb ik met geen mogelijkheid kunnen vinden. Wie weet lukt dat komende zomer, want dan loop ik de TMB voor de vijfde keer. Niet voor de lol, maar voor mijn werk. Da’s dan wel heel naar werk, of niet soms?

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Meer weten?

Klik hier en je vindt alle info over de TMB.

LR-NL2008NL-0173-DSC_0819DSC_0819

 

Gerelateerd

Delen

Waardering
65553
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. Mooie herinneringen aan deze tocht die we ruim 30 jaar geleden liepen met onze kinderen. Reserveren was nog niet nodig. Droom ervan nog eens te gaan. EvM, 69 jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *