Nieuwe hangbrug verbindt twee bergtoppen, Zwitserland

Ze bestaan. Mensen die zonder moeite toppen snellen in recordtijd. IJzersterke klimmers, supersnelle trailrunners, blakende bikers. Sinds kort kunnen zij nieuwe concurrent-toppensnellers verwachten: toeristen die de 3000 meter hoge ‘Peak Walk’ van Glacier 3000 doen.

De Peak Walk is een ieniemienie toppentocht die over een gloednieuwe hangbrug voert tussen twee bergtoppen. Honderdzeven meter lang is die brug, wat – in theorie – betekent dat je hooguit een paar minuten nodig hebt om twee toppen te snellen. Vanaf de hangbrug heb je uitzicht op vijf van de beroemdste bergen van Europa: de Matterhorn, de Mont Blanc, de Eiger, de Mönch en de Jungfrau.

Korte klim

De brug is uniek in de wereld. Je vindt ‘m bij Glacier 3000, de gletsjer vlakbij de Zwitserse vakantiebestemmingen Les Diablerets en Gstaad. In twee etappes gaat de kabelbaan van de Col du Pillon (1546 m) naar het bergstation op 2971 meter hoogte. Na een korte klim bereik je ‘View Point’: het startpunt van de Peak Walk. Van hier gaat de hangbrug naar de andere top: ‘Scex Rouge’.  Op 24 oktober 2014 is de 107-meter lange Peak Walk in gebruik genomen. Het is dé nieuwe trekpleister van Glacier 3000, een sneeuwzeker wintersportgebied op de grens van de Zwitserse kantons Bern en Vaud, met skifaciliteiten, langlaufloipes en een winterwandelpad. De brug is bij goede weersomstandigheden dagelijks geopend en gratis toegankelijk.

Over Les Diablerets

Het berggebied biedt in de winter 125 km piste, een langlaufnet van 30 kilometer klassieke loipen en 15 km skatingloipe. Je kunt er uitgezette sneeuwschoenwandelingen maken, snowbiken of watervalklimmen. In het skigebied Glacier 3000 biedt niet in de laatste plaats het door de Zwitserse sterarchitect Mario Botta gebouwde gletsjerrestaurant een uniek panorama van het gebied rond het Meer van Genève. In de zomer kunnen wandelaars de ‘Tour du Massif des Diablerets’ doen.

Tour du Massif des Diablerets

In vier  dagetappes om de Diablerets steek je vier passen over. Onderweg wandel je door een ruige steenwereld van de vreemdste  geologische formaties, smalle kloven,  uitgestrekte hooggelegen alpenweiden, langs verstilde bergmeertjes en idyllische gehuchten. De eerste etappe voert van Les Diablerets over de Col de la Croix met een spectaculair uitzicht op de Dents du Midi, Muverans, Mont-Blanc. Na een overnachting op de Alp Les Chaux staat u de tweede dag een verrassing te wachten: de lange, licht hellende klim naar de Pas de Cheville en de steile afdaling in het wilde, eeuwenoude bosparadijs Derboranence. Langs de onbeschermde bergweg (niets voor mensen met hoogtevrees!) gaat het naar de Sanetschpas, waarna wordt overnacht aan het stuwmeer van Sanetsch. Via Gsteig – waar de taalgrens wordt gepasseerd – en Col du Pillon gaat het daarna terug naar Les Diablerets.

Gerelateerd

Delen

Waardering
60571
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *