Na een lange winter kajakken in IJsland

Met een vrije dag hebben we hier op IJsland de eerste zomerdag gevierd, op 25 april bedank je al je vrienden voor de winter, een mooie traditie. De ski‘s heb ik inmiddels verruild voor de kajak en  drie keer per week gaan we ´s ochtends vroeg met een klein clubje de zee op, half zes verzamelen bij ons clubhuis en om zes uur varen we uit, de zon komt dan net boven de bergen van Bláfjöll uit. De blauwe bergen, waar nog steeds geskied kan worden op zo‘n 30 minuten rijden vanuit de stad.
Ondanks dat we veel zon hebben blijven de temperaturen nog erg laag, er is een tweedeling in het land, in het noorden is het nog volop winter met meters dikke sneeuwpakketten, in het zuidwesten probeert de zomer steeds meer terrein te winnen. Maar zo ´s ochtends vroeg in mijn kajak is daar nog weinig van te merken als ik mijn hand even in het oceaanwater laat hangen.

Bult energie
We varen zo‘n tien kilometer en zijn om half acht weer terug. Lekker douchen en zo sta je dan om acht uur weer thuis voor de deur, goeiemorgen! Met de bult energie die ik hiermee opdoe kan ik het overdag erg lang uithouden, we zijn nu de zomer aan het voorbereiden en weten dat de klok tikt, over een maand gaan de eerste groepen op pad. Het binnenland ligt nog vol met sneeuw en vanwege de lage temperaturen is het nog geeneens begonnen te smelten, dat kan wel eens een latertje gaan worden dit seizoen.

Gerelateerd

Delen

Waardering
41789
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *