Mountainbikeroute Eifel, Duitsland

Net over de Belgische grens in Duitsland ligt de Eifel, een middelgebergte vol met mooie mountainbike­paden. Wij steken in vijf dagen dwars door dit stille heuvelland.

Het mountainbikegebied
De Eifel, middelgebergte in west-Duitsland, in de driehoek Aken, Trier en Koblenz is een prachtig gebied om te mountainbiken. De hoogste berg is 747 meter. Hoewel je over wandelpaden fietst, kom je slechts zelden wandelaars tegen, met uitzondering van de meer toeristische gebieden zoals de Vulkaaneifel (rondom Daun), het Ahrdal, het Lieserdal en het Ferschweiler Plateau. Altijd geldt: wandelaars voorrang.

De fietstocht
Vijfdaagse fietstocht van Düren naar Trier, totaal 284 km/7114 hoogtemeters.

Zwaarte/moeilijkheidsgraad van de fietstocht
De fietstocht voert door typisch middelgebergte, met zeer heuvelachtig terrein. Eerder het aantal klims is vermoeiend dan dat de hellingen erg steil zouden zijn. Etappen langer dan 50 kilometer kunnen zeer taai zijn.

Navigatie van de fietsroute
Markering, kaart en gps. Dankzij de uitstekende markering van de wandelpaden -het werk van de Eifelvereniging – is het heerlijk hier bike-toertochten te rijden. Met behulp van de overzichtskaart van de hoofdwandelpaden (WK Nationalpark Eifel, zie onder Kaarten en gidsen) kun je eenvoudig je dagetappes plannen.

Download voor meer informatie de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
2754
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *