Minimaal 8848 meter stijgen

Het idee is heel simpel: stijg – tussen 1 maart en 31 oktober 2015 – op eigen kracht de hoogte van de Mount Everest: 8848 meter. Registreer vervolgens je tochten op de site mounteverest.ch, upload het beeld dat je onderweg gemaakt hebt, en ding mee naar leuke prijzen. Natuurlijk maak je al die hoogtemeters puur voor de lol, maar een extra stimulans kan geen kwaad.

Lr-CH2007NL--0135-DSC_0085

Rotsklimmen of e-biken

Je mag fietsen, rotsklimmen, klettersteigen, bergwandelen, mountainbiken, nordic walken, sneeuwschoenwandelen of vierduizenders beklimmen. Het maakt niet uit. Zelfs de e-bike is inmiddels toegestaan. Je kunt niet in Frankrijk of Italië aan de slag, je moet binnen Zwitserland blijven en je tochten moeten via punten lopen die in de databank van de site zijn opgeslagen. Maar dat zit wel snor, want alle bergpassen, dorpen, heuvels, bergtoppen en hutten van de Zwitserse alpenclub SAC staan erin. Verzamel zoveel mogelijk bewijsmateriaal als kabelbaantickets van de rit terug naar het dal, gps-tracks, foto’s gemaakt met je mobiel etcetera.

LR-CH2007NL--0024-DSC_0030

Gratis, en ook nog leuke prijzen

De prijzen van 2014 waren niet mis: een Lumix-fotocamera, vier treintickets naar Parijs (gek genoeg was deze prijs alleen voor vrouwen), zes rugzakken en honderd T-shirts. Ik heb me direct geregistreerd, ook al kan ik pas op 1 maart van start gaan. Wat bleek? Ze zijn 2015 nog aan het voorbereiden. Hopelijk zijn de sponsoren opnieuw zo gul met hun prijzen. O ja, dat is waar ook: ik doe het puur voor de lol, niet voor de prijzen. Kan ik net zo goed direct beginnen.

 

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Gerelateerd

Delen

Waardering
62398
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *