Fietsen N.A.P. Route, Nederland en België

De LF NAP route volgt globaal de NAP-lijn. Ofwel: de denkbeeldige kustlijn die zou ontstaan als Nederland komt te overstromen. Fiets ‘m en wees zeker van droge voeten.

Het fietsgebied
De landelijke fietsroute 9, afgekort de LF 9, volgt globaal de NAP grens (en die houdt gelijke tred met de zeespiegel). M.a.w.: de denkbeeldige kustlijn als Nederland zou komen te overstromen. De grens ligt tussen Nieuweschans en Breda en is ongeveer 445 kilometer lang. Wie de route aflegt, fietst dagelijks door een in snel tempo veranderend landschap. Van de Brabantse zandgronden door het grote rivierenland, de bosrijke Utrechtse heuvelrug, het overgangsgebied tussen de Veluwe en de voormalige Zuiderzee met zijn vissers- en havenplaatsen en Hanzesteden, de Flevopolder, de Kop van Overijssel (met de Havelterberg), het Drents-Friese Wold, het Fochteloërveen, etc. En niet te vergeten: onderweg tal van waterwerken en leuke fiets- en wandelveren.

De fietsroute
De LF9 is in twee richtingen bewegwijzerd. Wij fietsten van Breda naar Groningen, maar je kunt nog verder door naar Nieuweschans. En de andere kant op ook, via aansluitende fietsroutes, naar Antwerpen. De bijbehorende routegids bevat veel achtergrondinformatie en gedetailleerde deelkaartjes waar de route op ingetekend is. Deze is echter uitverkocht (als je geluk hebt, vind je er nog eentje in de boekhandel) en de herziening is gepland in het voorjaar van 2008. Te bestellen via: www.fietsplatform.nl.

Meer informatie over fietsen van de N.A.P. Route?
Download de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
1066
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *