Walking festival in Portugal

Het zuiden van Portugal is vanaf half april op z’n mooist. Dan kleuren de velden paars en geel, speelt het leven zich af onder de blote hemel. In een strook van 50 kilometer langs de kust liggen de dorpen Loulé, Querenca en Ameixial. Voor de vierde keer organiseert ProActive Tur in de heuvelachtige streek rond deze dorpen het Ameixial’s Walking festival.

Ameixial-Walking-Festival-5

 Sterrenkijken en streekgerechten

Het Ameixial’s Walking Festival bestaat uit drie dagen wandelen in de heuvels van de Algarve en meedoen aan allerlei extra’s: workshops astronomie, archeologie, wandelschoenen passen, er is food tasting, muziek, trailrunnen en er zijn oude Portugese ambachten. De streek rond Ameixial is vooral bekend vanwege het South West Script – de inscripties van een onbekende taal die overal in het zuiden van het Iberisch Schiereiland zijn opgedoken. Deelname aan het wandelfestival is gratis, inclusief de overnachtingen (kamperen, of slapen bij mensen thuis).

Het programma van Ameixial’s Walking Festival 2016

Op vrijdag 22 april 2016 wordt het festival om 15 uur geopend. Van zaterdag 23 april t/m maandag 25 april 2016 bestaat het programma dagelijks uit 8 wandelingen, variërend van 5 tot 25 km. De korte wandelingen zijn geschikt voor kinderen of worden gecombineerd met vogels spotten, de langste wandeling volgt een deel van de zuidelijke Camino de Santiago.

Op het middagprogramma staan creatieve workshops (wandelen en tekenen), technische workshops als rugzakken passen of de juiste wandelschoenen kiezen) en educatieve workshops, zoals de kinderworkshop ‘archeoloogje spelen en opgravingen doen’. ‘s Avonds kun je aanschuiven voor een traditioneel Portugese maaltijd, gevolgd door muziek. En wie wil blijft hangen voor het nachtprogramma: Ameixial en de omringende dorpen Loulé en Querenca zijn perfecte locaties om sterren te spotten, er is nauwelijks strooilicht.

Ameixial-Walking-Festival-3

 

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Ameixial-Walking-Festival-6

Deelname aan het Ameixial Walking Festival 2016

Meedoen kost helemaal niets! En ook het overnachten (kamperen of bij mensen thuis) en deelname aan de workshops is gratis. Je moet je wel even bijtijds, dat kan tot uiterlijk 20 april 2016, tot 18 uur.
Aanmelden op Ameixial Walking Festival, of via info@wfameixial.com, of +351 919 192 550.

Naar Ameixial toe

Vliegen op Faro, en door met huurauto of bus naar Ameixial (ca 55 km). Of vliegen op Lissabon, verder met trein: er zijn rechtstreekse treinen van Lissabon Oriente naar Loulé, reistijd ca 3 uur. Loulé – Ameixial is ca 40 km (bus). Alternatief: vanaf Lissabon vliegveld met huurauto (al vanaf € 5 per dag): Lissabon > Ameixial is ca 235 km.

Ameixial-Walking-Festival-4

Wel wandelen, maar niet naar het festival?

Dat kan ook. Rond Ameixial, Loulé en Querenca ligt een netwerk aan gemarkeerde paden,
* wandelingen rond Loulé
* rond Loulé en Amendoeira
* iets verder van Loulé

De paden komen door dorpen waar je, in overleg met ProActive Tur, een van de organisatoren van het Ameixial Wandelfestival, een bezoek kunt brengen aan oude ambachtslieden (mandenvlechtster, pottenbakker, kurkbewerker, etc). Het TASA-project is bedoeld om deze oude ambachten in stand te houden door ze aan een groeiend publiek onder de aandacht te brengen.

 

Gerelateerd

Delen

Waardering
63347
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *