Lago di Garda: ook voor kleine toppers

Het noorden van het Gardameer is een buitensportparadijs voor mountainbikers en klimmers. Niet alleen doorgewinterde fietsers, maar ook kleine ‘toppers’ komen hier aan hun trekken. 

Voor ieder wat wils

Je vindt er al het goede wat Italië te bieden heeft: lekkere ijsjes, pizza en een zomers zonnetje. Maar ook op buitensportgebied is er voor kinderen (en hun ouders) van alles te doen. Flinke fietstochten op stoere mountainbikes over veilige fietspaden. Grote beklimmingen, maar wel veilig langs de Via Ferrata. Kajakken op het grote Lago di Garda, met z’n tweeën in een kano.

Fietsen: Riva di Garda naar Pietromurata

Vanaf het Lago di Garda loopt een fietspad de bergen in via Arco en Dro naar Pietramurata. De route gaat langs wijnranken, olijfbomen en de rotsen van Arco. Je fietst continue over kleine, rustige weggetjes of fietspaden. Bij Ledico is het de moeite waard om de Romeinse brug over de Fiume Sarca te bezoeken. Onder de brug is een mooie plek om te picknicken en te spelen. Voorbij Dro ligt een leuk eettentje tussen de wijnranken om bij te tanken. Bij de Marocche di Dro begint het pad te stijgen. Het bordje met 20% lijkt erger dan het is: de helling is stijl, maar niet lang. Hoe verder je fietst hoe meer je in de natuur komt. Via dezelfde weg ga je terug. Dat is geen straf, want het uitzicht is totaal anders. Fietsen (ook kinderfietsen en -karren) zijn bijvoorbeeld in Torbole te huur.

Klettersteig Colodri

Als een ‘echte bergbeklimmer’ een top bedwingen via een duizelingwekkende wand kan in Arco op een makkelijke manier. Over de Via Ferrata Colodri beklim je de wand achter Arco, naar de top van de Colodri, waar een groot kruis je opwacht. Via de ijzeren stangen klim je in anderhalf uur naar boven, dan is het nog een half uur naar het topkruis en een uur afdalen. Een mooie uitdaging, die ook met kinderen (met een beetje klimervaring) goed te doen is. Bij de voet van de klim (het zwembad van Arco) kun je materiaal (en eventueel een gids) huren.

Fietsen in Valle di Ledro

De klim vanaf Riva di Garda over de Via Ponale is waarschijnlijk te zwaar voor kleine trappers, maar als je naar het Lago di Ledro met de auto rijdt kun je daar heerlijk fietsen met de hele familie. Het is een rustig dal met kleine stijgingen. Onderweg kom je meer speelplaatsen tegen dan je aankunt. Vanaf het knalblauwe Lago di Ledro kun je doorfietsen tot het Laghetto d’Ampola. Je stijgt dan wat, maar dat maakt de terugweg des te makkelijker. Rond het meer kun je op verschillende plaatsen (kinder)fietsen huren (bijvoorbeeld bij het tankstation in Pieve di Ledro of de camping).

Op het meer

Lago di Garda vraagt om watersport: surfen, kanoën en suppen het kan er allemaal. Met kinderen is het een tochtje met een tweepersoons ‘sit on top kano’ een aanrader. Op het grote meer kom je niet ver, maar je hebt prachtig uitzicht op de wanden en het dorpje. Zwemmen is verlokkelijk, maar in het voorjaar  is het water ijskoud! Kano’s kun je huren op het strand in Torbole.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Gerelateerd

Delen

Waardering
57182
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *