Het Oog van God, Hohe Tauern, Oostenrijk

Nu de winter op haar einde loopt, ben ik steeds meer bezig met het komende wandelseizoen. Het aantal mensen dat nog skiles wil is omgekeerd evenredig aan de gestaag steigende temperaturen en dus is het rustig in de skischool. Eén van de wandelingen waar ik alvast naar uitkijk, is te vinden in het Gschlosstal net ten zuiden van de Felbertauern Tunnel: de wandeling naar het “Oog van God”.

Vele traptreden
Vanaf het Venedigerhaus en een korte wandeling langs de Gschlossbach, gaat het steil omhoog. Over een afstand van nauwelijks 1 kilometer moeten meer dan 400 hoogtemeters worden overbrugd. De vele traptreden (aangebracht om het de wandelaar makkelijker te maken) maken het vinden van een goed wandelritme niet altijd even eenvoudig. Heb je de klim echter doorstaan, dan bevind je je in een prachtig landschap met kleine meertjes èn … het “Auge Gottes”.

Vroeg vertrekken
Het is een populaire wandeling en je hebt het “Auge Gottes” zelden voor jezelf alleen. Vroeg vertrekken is daarom het devies voor diegenen, die in alle rust van dit bijzondere meertje willen genieten. Eenmaal uitgerust van de klim loont het zich om de wandeling voort te zetten over de Gletscherweg Innergschlöss (921A) die vanaf het “Auge Gottes” naar het westen loopt.

Klauterwerk
Over het pad kom je in ongeveer een kwartier bij een brug over een beek vol smeltwater afkomstig van de Schlatenkees. Het pad vervolgt zijn weg over door de gletsjer glad geslepen rotspartijen en is daar door de bekende rood-wit-markeringen eenvoudig te volgen. Direct na de brug kun je ook links afslaan en na wat eenvoudig klauterwerk de voet van de Schlatenkees (gletsjer) van dichtbij bekijken.

Nagenieten
Eenmaal terug op het pad daal je af langs de kruising met het pad naar de Neue Prager Hütte (uitgangspunt voor veel beklimmingen van de Großvenediger) en keer je terug naar het Schlösstal. Rest je nog een ontspannen nagenieten op het terras van het Venedigerhaus en een ritje of wandeling terug naar de parkeerplaats.

Vanaf de parkeerplaats rijdt meerdere keren per dag een taxi naar het Venedigerhaus. Bij mooi weer en/of in het hoogseizoen is de taxi snel vol en is het reserveren van een plekje eigenlijk een voorwaarde. Dat kan via het Venedigerhaus of via +43 – 4875 – 8820.

 

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Gerelateerd

Delen

Waardering
55256
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *