Fietsveer fietsroute langs pontjes, Nederland

De fietsveer fietsroute: 4 dagen, 22 pontjes! Met klinkende namen als Snoeckbears, Hin’ en wer, De Oerhaal en ‘Droech oer de feart’. Nederland blijft het mooist vanaf het water. Ook op de  fiets.

Het fietsgebied

Pontjes liggen in het water en de tocht voert dan ook door waterrijk gebied. Onder meer de volgende natuurgebieden liggen op de route: de Wieden, de Weerribben, de Alte Feanen, de Beemster, de Eilandspolder. Verder vooral veel platteland, Friesland, het IJsselmeer en het Groene Hart.

De fietsroute

Van Kampen naar Den Haag via Friesland. Totaal 427 km in vier dagen (dag 1 117 km; dag 2 104 km; dag 3 105 km; dag 4 101 km).

Zwaarte van de fietstocht

Relaxed  fietsen over vooral fietspaden. Geen vuiltje aan de lucht. Wij  fietsen tamelijk grote afstanden per dag, maar je kunt de etappes makkelijk naar believen inkorten.

Markering fietsroute

Een groot deel van de route loopt gelijk met LFroutes, altijd gemarkeerd. De hele route vind je in de pdf onderaan deze pagina.

Wat is het beste seizoen voor deze fietsroute?

Pontjestochten kunnen alleen in de zomer. Veel veren houden er van de herfstvakantie tot de paasvakantie mee op. Sommige varen alleen in de zomervakantie, andere niet elke dag (niet op zondag, juist wel alleen in het weekend).

Overnachten tijdens de fietstocht

Nergens een probleem. Vooral in Friesland stikt het van de adressen. Wij gebruikten campings en 1 jeugdherberg.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Meer informatie

Download de pdf onderaan deze pagina.

Downloads


Delen

Waardering
2704
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. Ere is een vereninging fiets-voetveren die veel documentatie heeft hierover en ook om de paar jaar een uitgave van routes en beschrijvningen van de pontjes. het zou leuk zijn als deze ver. hier ook benoemd wordt in dit verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *