Fietsroute rondom Amsterdam

Rondom Amsterdam liggen verrassend veel leuke dorpen en stille plekjes. Op Pad knoopte ze aan elkaar en maakte er een groene en stille ‘A10’ fietsroute van.

De fietsroute rondom Amsterdam

De landelijke polders rondom Amsterdam: Waterland, De Wijde Wormer, De Beemster, Polder Wormer, Jisp en Nek, Wijkermeerpolder ten noorden van de stad, het IJ en het Noordzeekanaal. Ten zuiden daarvan: de Haarlemmermeer en Schiphol met een kruispunt van snelwegen en tunnels (even een contrast), om vervolgens weer snel te midden van rust en groen verder te fietsen door de Bovenkerkerpolder, Polder de Rondehoep en langs kronkelende riviertjes als de Gein haast ongemerkt terug Amsterdam in te fietsen. Natuurlijk merk je de invloed van de grote stad, met de hoge Rembrandttoren die regelmatig opduikt in de lucht, maar overweldigender en verrassender zijn de hoeveelheid rust, autoluwe paden en wegen, de groene weides vol kwetterende vogels, de kleurrijke houten Zaanse huisjes, de dijkjes, de molens, kronkelende riviertjes en schattige pontjes die je naar de overkant varen.

Vervoer naar Amsterdam

Met de auto: parkeren op de P+R aan het einde van de Piet Heintunnel (aan de kant van IJburg, afslag S114 vanaf de Ring A10), een plek die makkelijk bereikbaar en tram 26 passeert om je snel naar de stad te brengen. Dit is één van in totaal vie P+R’s aan de rand van het centrum van Amsterdam, bewaakte parkeerplaatsen waar je maximaal drie dagen je auto mag laten staan voor slechts € 5,50 per dag (je krijgt dan een OV-
retourtje er ‘gratis’ bij). De andere drie P+R’s zijn bij Transferium/Arena, Olympisch Stadion en station Sloterdijk.

Met de trein: uitstappen Centraal Station. Vanaf dit punt hebben we vier groene verbindingsroutes
uitgestippeld de stad uit in alle windrichtingen.

Download voor meer informatie over fietsen rond Amsterdam de PDF onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
1059
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

2 reacties op “Fietsroute rondom Amsterdam

  1. We are visiting Amsterdam for the first time from 5 to 15 september and are investigating a cycling option outside of the city for a few days. we enjoy food, beautifull countryside, talking to locals and tasting beer and beautifull things in general 🙂 any suggestions?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *