Fietsroute langs Rijn en Aare, Zwitserland

Lezersverhaal: om ook eens een echte bergpas te fietsen togen Maarten en Trudy naar Zwitserland voor een meerdaagse fietsvakantie.

Het fietsgebied
Het overgrote deel van de fietsroute gaat over geasfalteerde weggetjes. Soms moet je even langs een grote weg. Enkele tientallen kilometers  etsten we over gravel en bospaadjes. Dat was geen enkel probleem. De fietsroute kent weinig echt vlakke kilometers; toch vonden we de fietstocht niet echt zwaar. Natuurlijk gold dat niet voor de Furka- en de Oberalppas, maar daar ging het ons eigenlijk ook om. Voor de Furkapass moet je in totaal 1800 hoogtemeters klimmen, van Andermatt naar de Oberalppass is het nog eens 600 meter.

Vervoer naar beginpunt fietsroute langs Rijn en Aare 

Wij zetten de auto neer in Koblenz, een Zwitsers dorpje gelegen op de plek waar de Aare in de Rijn stroomt. We  etsten de fietsroutes 8 (de Aare fietsroute) en 2 (de Rijn fietsroute), die met grote nauwkeurigheid zijn uitgezet. In Nederland kochten we het boekje ‘Cycle Touring in Switzerland’ geschreven door Judith en Neil Forsyth. Echt nodig is het boekje niet – de markering van de fietsroute is echt heel duidelijk – leuk is het wel.

Overnachten aan de fietsroute
Wij sliepen op campings en in hotels aan de fietsroute langs de Rijn en Aare. We reserveerden niets, en het kostte nauwelijks moeite een slaapplaats te vinden. Alleen het kanton Appenzell lijkt iets minder toeristisch met minder overnachtingsmogelijkheden.

Meer informatie over de reis van Maarten en Trudy langs Rijn en Aare?
Download de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
2762
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *