Fietsroute van Zlin naar Praag, Tsjechië

Meer dan twintig jaar geleden maakte Tsjechië zich los maakte van het strenge communistische regime. Met een fietsnetwerk is het er nu beter om te fietsen.

Fietsgebied Tsjechië

De fietstocht 13-daagse doorgaande fietstocht van Zlin naar Praag van tussen de 24 en 80 km per dag, gemiddeld 60 km per dag.

Zwaarte fietstocht in Tsjechië

Licht tot middelzwaar

Navigatie van de fietsroute in Tsjechië

Tsjechië heeft honderden lokale fietsroutes die keurig bewegwijzerd zijn. Daarnaast zijn er ook vier lange fietsroutes: de groene weg Praag – Wenen, Krakau – Moravie -Wenen, de Moravische Wijnroute en de IJzeren Gordijn Route. Goede fietskaarten (schaal 1:100.000) met aanduiding van fietsroutes, bezienswaardigheden zijn bij vrijwel elk informatiekantoor te verkrijgen. Soms alleen met Tsjechische informatie op de achterzijde, maar soms ook in het Engels. Je kunt ook de gps-track onderaan deze pagina gebruiken (met dank aan www.mozaiekreizen.nl ).

Vervoer naar Praag, Tsjechië

Vliegen met Czech Airlines vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Praag. Goedkoper alternatief is met Wizz Air vanaf Eindhoven. Ga je liever niet met het vliegtuig dan is de trein een alternatief: de CityNightline naar Praag. Ter plaatse kun je met een moderne trein (beperkt fietsvervoer mogelijk) naar Olomouc en dan naar Zlin.

Overnachten gedurende de fietsroute

In Tsjechië zijn vele honderden campings verspreid over het hele land. Daarnaast zijn er in vrijwel elke grote plaats pensions of hotels.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Meer informatie over fietsen in Tsjechië?

Download de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
26634
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *