Fietsroute Salland & Vechtdal, Overijssel, Nederland

Deze fietsroute van twee dagen laat je twee mooie kanten van Overijssel zien: dat van de stuwwallen in Salland en de natuurlijke rivierdalen als het Vechtdal en het Reggedal.

Dit moet je weten voor je op pad gaat.

De fietsroute
Lengte: 127 kilometer. Start- en eindpunt is Ommen, waarvandaan de fietsroute drie lussen maakt: naar Dalfsen in het westen, Nijverdal in het zuiden en Hardenberg in het oosten.
De fietsroute komt uit het gidsje ‘Bed & Bike-routes’ van uitgeverij Buijten & Schipperheijn met 10 meerdaagse fietsroutes en 114 tips om te overnachten (zie ‘gids’ hieronder).
Je fietst veelal over vrijliggende fietspaden, soms verhard, soms half verhard, door bos, langs akkers, weilanden, landerijen, door dorpen en hier en daar een sfeerloos buitenwijkje, maar die zijn snel vergeten. De enige hobbels zijn de Lemelerberg, de Luttenberg en (deels) de Archemerberg, bij elkaar niet meer dan 150 meter klimmen (in 3 etappes).

Navigeren
De in dit artikel beschreven route is uitgezet via knooppunten. Met een fietskaart, bijv. de ANWB Fietskaart 6 Overijssel west, Salland en Vechtdal, € 8,95, of met behulp van de fietsrouteplanner van de Fietsersbond kun je de route eenvoudig verleggen, verlengen of inkorten. Wij vonden de kilometers door/naar Hardenberg (opbreking) en Nijverdal (buitenwijk langs spoor) minder interessant. Erg mooi is de route bij Dalfsen, Vilsteren en Beerze en ook bijzonder zijn de vele rivieroversteekjes (o.a. Overijsselse Vecht en Regge) en fraaie boerderijen. Bestellen/kopen van gids en kaart kan o.a. bij www.fietsvakantiewinkel.nl en www.reisboekhandel.nl ANWB-kaart bij de webshop op anwb.nl.

Gids
‘Bed & Bike-routes’ van uitgeverij Buijten & Schipperheijn beschrijft 10 meerdaagse fietsroutes en 114 tips om te overnachten. Per route geeft de ­auteur de dichtbij gelegen stations, fietsverhuurders, de knooppunten, leuke eet- en ­slaapadressen en interessante plekken en ­wetenswaardigheden. Veel aandacht voor ­cultuur en natuur. Praktische gids met ­ringband die in stuurtas past. Prijs € 13,50.

Overnachten
Langs de beschreven route geeft de gids 8 overnachtingadressen, van ­statige landhuizen tot knusse herbergen. Wij sliepen in De Zwaluwhof in Hoornhorst (vlakbij Dalfsen), een tot accommodatie omgebouwde boerderij. In het weekend voornamelijk groepsaccommodatie, doordeweeks vooral beschikbaar als B&B. Prachtig gelegen, fraaie ruime nieuwe kamers, kleurrijk geheel, sympathieke gastheren/-vrouwen. Mét buitenhaard! € 75 voor 2-persoonskamer inclusief ontbijt, zie www.zwaluwhof.nl.

Ernaartoe
Vier plaatsen op deze route ­hebben een station: Ommen, Dalfsen (beide met gezellige stationsrestauratie, ook voor ­diner), Mariënberg en Nijverdal.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
32738
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *