Fietsen in ruig en ongerept Bosnië-Herzegovina

Wil je avontuur en off the beaten track? This is the place to be! Bosnië Herzegovina heeft zo zijn eigen uitdagingen, die het land meer dan de moeite waard maken om doorheen te fietsen. Het menu voor dit avontuur is een mooie mix waar menig avonturier van zal smullen.

Van voorafje tot dessert
Het voorafje begint met een heerlijke asfaltweg die je later doet verlangen naar meer.  Een avontuurlijke grindweg afgewisseld met grote keien, rotsblokken en prachtige vergezichten stijgt naar grote hoogte voor het hoofdgerecht. Het stijgingspercentage maakt dat je regelmatig naast je fiets staat om duwend naar een steeds grotere hoogte te gaan. Het zweten en zwoegen krijg je er standaard bij geserveerd. Met als uiteindelijk hoogtepunt het toetje! Prachtige vergezichten in een ruig landschap, de bergen en verlatenheid geven je voor kilometers lang een desolaat gevoel. Ze maken dat je de wereld om je heen vergeet. Je verliest je in de schoonheid van de bergen, je hoofd is op vakantie en je bent één met de natuur.

Schapenmelk en schapenkaas 
Tijdens de afdaling is het opletten geblazen. De kiezels maken dat je fiets heen en weer slingert en dat je ondanks het dalen niet harder kan dan zes kilometer per uur. Vergeet vooral niet af te stappen als je de schaapherder tegenkomt. Ze is 88 jaar, ruikt ietwat naar schaap en leeft al dertig jaar met haar beesten in de bergen. Een intrigerende vrouw die niet bekend is met elektra, supermarkten, een stuk zeep en een schoon bed. Haar menu bestaat uit; schapenmelk, schapenkaas en een tomaat van eigen grond. Wij leven het motto simpel is more, maar hier kunnen we niet tegenop!

Route    Tomislavgard – Mandino Selo – Lipa – Blidinje Jezero – Bogodol – Goranci – Mostar. De route is hier te vinden.

Afstand    87 kilometer

Overnachten    Vrij kamperen

Terrein    In het begin asfalt, wat daarna verandert in grind, stenen en keien. Sommige stukken zijn onmogelijk om te fietsen. Duwen dus.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Gerelateerd

Delen

Waardering
48166
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

2 reacties op “Fietsen in ruig en ongerept Bosnië-Herzegovina

  1. Hey Isa,

    Ziet er een supermooie route uit. Zou ze zelf ook graag doen maar als ik op route klik krijg ik niet echt ene duidelijk zicht. Gewoon wat lijnen op een zwarte achtergrond. Heb je de route toevallig nog ergens liggen?

    tx
    Koen

  2. Leuk en mooi verhaal over een onbekend land. Wat een doorzetter is Isa en haar partner om zo’n avontuur aan te gaan. Ik kijk al uit naar de volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *