Fietsen op Istrië, Kroatië

Het hartvormige Kroatische schiereiland Istrië is een verrassend fietsparadijs. Achter de kustlijn van de Adriatische zee met haar toeristische stranden ligt een golvend heuvellandschap, ­waar het op de stille en vaak onverharde landweggetjes fantastisch fietsen is.

Het fietsgebied
Istrie is grotendeels een provincie van Kroatie. Het schiereiland trekt door de lange kustlijn al honderden jaren vele mensen aan. Het binnenland is echter juist heel erg rustig. De meestal onverharde bospaden zijn ideaal voor een vakantiefietser. Auto’s rijden amper en diegenen die er zijn rijden niet zo hard. De kust oogt mediterraan met mooie stranden en een heldere blauwe zee. Toch is het in het water oppassen voor de grote hoeveelheid zee-egels. Het binnenland is bebost. Authentieke dorpjes op heuvels brengen je af en toe in de waan dat je in Italie bent. Cres is een eiland naast Istrie. Het is zesenzestig kilometer lang en het grootste eiland in de Adriatische zee. Het eiland heeft een heuvelachtig landschap, voornamelijk bedekt met bossen.

De fietstocht op Istrië, Kroatië
Zevendaagse fietsroute vanuit (hoofdstad) Pula. Langs de kust, door het binnenland en met een sprongetje naar het eiland Cres.

Overnachten
Bekijk hier een overzicht van campings in Kroatië.

Meer informatie over fietsen op Istrië?
Download de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
2759
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *