Fietsen Engeland: Harwich – Land’s End

Fietsen dwars door Engeland waar het op z’n breedst is. Vanaf Harwich, waar de boot uit Hoek van Holland aankomt, tot waar het land letterlijk ophoudt: Land’s End.

Dit moet je weten voor je op pad gaat:

Het gebied

Engeland op zijn breedst, van East Anglia tot Cornwall.

De tocht

16-Daagse fietstrektocht van 1000 km plus twee dagen wandelen in Exmoor en Dartmoor. Van Harwich, waar de veerboot uit Hoek van Holland aankomt, naar Lizard Point in Cornwall.

Zwaarte/moeilijkheidsgraad

Van Harwich naar de Cotswolds is het redelijk licht fietsen. In de Cotswolds moet wat vaker worden geklommen. Ten westen van Bath gaat de beuk er echt in: veel korte maar steile hellingen. Met een redelijke conditie is het wel te doen, zolang je een licht bergverzet hebt.

Navigatie

Grote delen van de gefietste route zijn bewegwijzerd, met name de West Country Way (National Cycle Network route 3) ten westen van Bath. Wandelpaden zijn voorzien van wegwijzers naar plaatsen in de omgeving. In combinatie met een goede kaart zijn vele routes te bedenken.

Beste tijd

Mei – oktober. Van eind juli tot begin september is het erg druk.

Ernaartoe

Boot Hoek van Holland – Harwich. Op de terugreis kan per trein van Cornwall naar Harwich gereisd worden.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Overnachten

Campings, B&B’s en hotels zijn volop te vinden, al zijn ze tussen Harwich en de Cotswolds wat dunner gezaaid dan elders.

Extra informatie

Download de pdf-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
2724
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

 1. Mooie site. Wij hebben hier veel van opgestoken.
  In juni gaan wij deze route fietsen van Harwich tot Bath (via Cambridge) en dan met de trein weer terug. Het GPS bestand gedownload, echter hier vind ik alleen de route van Harwich tot Burwell. Zijn de verdere routes nog beschikbaar ? Wij zouden hier erg mee geholpen zijn.
  vr.gr.
  Henk Timmer
  h.timmer41@casema.nl
  0251-242243

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *