Fietsen over bergpassen in Zwitserland

De Basler Zeitung belooft de komende dagen alleen maar zon. Dag saaie, vlakke Hollandse wegen! Wij fietsen over  zes bergpassen in Zwitserland!

Het fietsgebied
Zuidoost-Zwitserland, door kantons Bern, Wallis, Uri, Ticino, Graubünden, St. Gallen, Glarus. Fietsers die niet houden van klimmen hebben weinig te zoeken in Zwitserland. Voor deze groep toch nog dit: tegen een helling op fietsen is theoretisch niet zwaarder dan fietsen in de Hollandse vlakte, maar je moet niet te snel willen. Hou je eigen tempo aan, dan duurt het even voor je boven bent maar je komt er wel.

De fietstocht
Een 7-daagse fietstocht over zes bergpassen: Grimsel-, Furka-, Gotthard-, Bernardino-, Kunkels- en Klausenpas. Overnachten in (berg)hotels.

Moeilijkheidsgraad van de fietstocht
Speciaal voor liefhebbers van bergpassen. Klims van 1600 meter of meer en enkele dagafstanden boven 100 kilometer. Maar op te delen in meerdere etappes.

Georganiseerde fietstocht
Kijk op de website van veloland.myswitzerland.com.

Navigatie en gebruik van gps tijdens deze fietstocht
Perfect gemarkeerd met rode fietsroutebordjes. Je maakt gebruik van het netwerk van Zwitserse nationale en regionale fietsroutes die op elkaar aansluiten. Je kunt ook de gps-track downloaden onderaan deze pagina.

Beste tijd voor deze fietstocht
Juni t/m september.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Vervoer naar Zwitserland
In de nachttrein (City Night Line) naar Basel kan de fiets mee (vooraf reserveren, prijs variabel, reken op € 270,- p.p., reistijd 10,5 uur), lokaal verder per trein naar Meiringen of Luzern. Kijk op www.citynightline.nl.

Meer informatie over fietsen over bergpassen in Zwitserland?
Download de praktische informatie (pdf) onderaan deze pagina.

Bekijk de video:

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
2666
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *