Doen voor je dertigste!

Net als Op Pad spring ik dit jaar op ‘tram 3’. Van de must-do’s voor je dertigste (Op Pad 5-2013) heb ik er hooguit een handvol uitgevoerd, inclusief ‘vloeken op de Keutenberg’ tijdens de toeristenversie van de Amstel Gold Race. Maar die écht lange reis of trektocht staat nog steeds op mijn verlanglijstje. De reden? Weinig geld maar genoeg tijd, of genoeg geld maar weinig tijd.

Tips van Debbie
Wie net als ik een onverzadigd buitensportgevoel heeft maar dezelfde beperkingen kent, geeft ik de volgende tips mee:
– trek er regelmatig op uit maar doe dat dichtbij. Pittige trips ‘in de buurt’ zijn de Ronde van Spa, de GR57 in de vallei van de Ourthe, de Oostkantons en de Hoge Venen. Surf naar deze site voor algemene info en links naar reisverslagen van deze en andere tochten.

– Plan je vakanties op voorhand al in en boek je transport. Dwing jezelf om weg te gaan en laat op je werk weten dat je ‘niet bereikbaar’ bent. Uitstellen leidt te vaak tot afstellen.

– Bouw stap voor stap op. Als je weinig ervaring hebt, is het beter eerst ervaring op te doen in eenvoudigere gebieden dan meteen een serieuze tocht te kiezen in het hooggebergte. De kans is veel groter dat je je tocht zal kunnen uitlopen én ervan kan genieten.

– Partner of kinderen die niet staan te popelen om urenlang rond te dwalen in de natuur? Kies een bestemming waar je alles (zon, bergen, zee, zwembad..) kunt combineren. Een persoonlijke aanrader: de Mercantour met Nice als uitvalsbasis.

 

 

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Gerelateerd

Delen

Waardering
46051
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *