Bergwandelen in Nationaal Park Rondane, Noorwegen

Op Padlezers Xandra en Jan Willen reizen met hun tienerdochters voor de eerste keer naar Noorwegen. Ze gaan bergwandelen in Nationaal Park Rondane. Muggen, regen en duur eten, maar ook natuurschoon, lang licht en de vrijheid van wildkamperen.

Wandeltocht

De hier beschreven tocht duurde drie dagen en is totaal 43 kilometer in lengte, per dag tussen 300-400 meter geleidelijk stijgen en dalen.

Zwaarte/moeilijkheidsgraad van wandeltocht

De tocht was niet zwaar. Wandelduur: 6 uur per dag, exclusief pauzeren. In Rondane zijn de meeste paden gemarkeerd. Vanwege het slechte weer werd een deels afwijkende, ongemarkeerde route gevolgd. Wandelkaart en kompas wel altijd bij je hebben. Bij toeristenbureaus in de omliggende plaatsen is een handige brochure verkrijgbaar met routevoorstellen.

Wat is het beste seizoen voor een bergwandeling in Rondane?

Juli en begin augustus is de beste tijd om te gaan.

Overnachten in Rondane

Wild kamperen is toegestaan. Ook zijn er diverse bemande en goed voorziene berghutten waar men kan overnachten. Rondom Rondane zijn veel campings, waar je een hutje kunt huren.

Vervoer naar Rondane

Kan op verschillende manieren: per auto via de E6 naar Otta of Dombås. Of per vliegtuig en trein of bus: er lopen uit stekende trein- en busverbindingen van Oslo naar de plaats Otta bij Rondane.

Extra informatie

Download de pdf-bestanden onderaan de pagina of kijk op www.visitnorway.nl, www.visitrondane.com.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Downloads


Gerelateerd

Waardering
2699
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *