Bergsportparadijs Berner Oberland, Zwitserland

Hoog boven het Lauterbrunnental heb je een ongeëvenaard uitzicht op het beroemde Dreigestirn der Berner Alpen: Eiger (3970 m), Mönch (4107 m) en Jungfrau (4158 m). Bergwandelen is extra leuk met zo’n mooi uitzicht, want waar je ook pauzeert, altijd staan daar die bergen en telkens zien ze er anders uit. Niet alleen de Eiger en zijn trawanten maken het Berner Oberland tot een bergsportparadijs, maar ook de paden en de hutten. Wie begin juli gaat verwent zijn ogen extra, want dan staan de alpenweiden uitbundig in bloei.

Kids welkom

Niet elke huttenwaard staat te trappelen om kinderen te ontvangen, maar de waardin van de Lobhornhut wel. Dit is een typische kinder-berghut met fantastisch personeel, speelmogelijkheden en een meertje op 10 minuten lopen. Kinderen leren meteen hoe het leven in een hut is, want de wasbak met twee kranen staat buiten, en er is een ouderwets – maar wel schoon – toilet, type houten poepdoos. De hut is makkelijk te bereiken. Je zweeft met de kabelbaan van Isenfluh naar Sulwald en loopt in anderhalf uur naar de hut.

Lange en korte tochten

Eenmaal in de hut zijn de mogelijkheden groot. Rotsklimmers kunnen onder andere de Lobhörner beklimmen, een paar grijze rotstorens die uit de aarde oprijzen. Bergwandelaars kunnen om de Lobhörner heen lopen of de Sulegg of de Bällehöchst beklimmen. De Lobhornhut is ook een mooi uitgangspunt voor trektochten in de omgeving. Onder andere een relaxte 4-daagse tocht met als hoogste overnachting de Rotstockhut (2039 m). Ik heb alvast wat voorwerk gedaan en een tochtsuggestie op papier gezet. Geen kant-en-klare routebeschrijving, maar wel gedetailleerd genoeg om zelf heel makkelijk een tocht samen te stellen.

Gerelateerd

Delen

Waardering
56283
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *