SNP & Op Pad Outdoorschool

Altijd al willen leren oriënteren met kaart, kompas en gps? Of beter fotograferen? Kom op zondag 24 april kennismaken met de SNP & Op Pad Outdoorschool. We geven je die dag een voorproefje van ons veelzijdige cursusaanbod. Naast het bijwonen van de workshops kun je de bosrijke omgeving wandelend of fietsend verkennen.

De Workshops

 • Vogelen (Frank Terstappen)
  Frank Terstappen begeleidt al jaren vogel- en fotoreizen bij SNP. Tijdens deze workshop voor aankomende of beginnende vogelaars zonder basiskennis leert hij je de basis van het vogelen.
 • Fotografie  (Jeroen Jazet)
  In deze workshop gaat fotograaf Jeroen Jazet dieper in op de basisprincipes van de fotografie en krijg je bruikbare en eenvoudige tips om meer uit je camera te kunnen halen.
 • Kaart & Kompas (Erik van de Pol)
  Erik van de Pol leert je omgaan met kaart en kompas. Deze workshop is ideaal voor wandelaars die de kennis van verantwoord kompasgebruik eigen willen maken.
 • GPS (Peter Sinot)
  Het GPS-systeem wordt een steeds gebruikelijker oriëntatiemiddel in de buitensport. In deze workshop kom je meer te weten over de werking van het GPS-systeem. Na uitleg over de GPS ga je met Peter Sinot naar buiten om de theorie in de praktijk toe te passen.
 • Wijnproeverij (Els Groot)
  Els Groot is sinds 1999 vinoloog en begeleidt wijnreizen bij SNP. Inmiddels heeft ze al honderden wijnboeren bezocht voor haar reizen. In deze workshop leer je aan de hand van een proeverij de basis van wijn.
 • Vakantiefiets (Gijs Loning)
  Gijs Loning legt je uit waaraan een vakantiefiets moet voldoen. Onderwerpen die tijdens deze workshop o.a. aan bod komen zijn: het gewicht, frame-materiaal, soorten versnelling, bagage-mogelijkheden en hoe bepak je een fiets eigenlijk?
 • Rugzakologie (Gijs Loning)
  Deze workshop gaat over typen rugzakken naar inhoud en het draagsysteem, van dagrugzak tot een rugzak voor een trekking van 2/3 weken. Ook adviseert Gijs Loning hoe je het beste je rugzak in kunt pakken en vertelt hij over het afstellen hiervan.
 • Vuur maken (Siegurd van Leusen)
  Siegurd is een buitensporter in hart en nieren. In deze workshop besteedt hij aandacht aan verschillende technieken om vuur te maken.

Waar, wanneer & inschrijven

Datum: zondag 24 april 2016
Locatie: Boshotel Overberg, Dwarsweg 63B, 3959 AE Overberg
De kosten bedragen slechts € 15 per persoon. Hierbij inbegrepen zijn een kopje koffie of thee, lunch, en twee workshops.

Inschrijven via SNP.nl

Delen

Waardering
72986
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA afbeelding

*